Драма и успехи за гостите на Боксинг дей: Лопетеги дебютира с победа начело на Уулвърхямптън и счупи 44-годишна прокоба


Драма и успехи за гостите на Боксинг дей: Лопетеги дебютира с победа начело на Уулвърхямптън и счупи 44-годишна прокоба
Снимка: GettyImages

1417 0

Истинска драма се разигра на Боксинг дей в двубоя между Евертън и Уулвърхямтън. „Вълците“ стигнаха до пълен обрат срещу „карамелите“, побеждайвайки с 2:1 насред „Гудисън Парк“ в Ливърпул.

Гостите стигнаха до успеха в 5-ата минута на добавеното време. Така новият им мениджър Хулен Лопетеги дебютира с победа начело на Уулвърхямптън. По този начин се сложи край и на 44-годишната прокоба нов наставник на „вълците“ да не започва с победа. Успехът е постигнат за първи път от 1978 година и то навръх Коледа.

Йери Мина откри резултата за Евертън още в 7-ата минута. В 22-ата минута Даниел Поденс изравни. Драмата настъпи в заключителните секунди на добавеното време резервата Райън Аит-Нури донесе успеха след бърза атака.

В другите двубои също гостите стигнаха до трите точки. Фулъм тресна с 3:0 Кристъл Палас в лондонско дерби. „Орлите“ завършиха мача с 9 души, след като червени картони получиха Джеймс Томкинс и Тайрък Мичел. Успехът за Фулъм донесоха Боби Рийд (31), Тим Рийм (71) и Александър Митрович (80).

Брайтън пък удари Саутхямптън с 3:1. Адам Лалана откри за гостите в 14-ата минута. Ромен Перод си заби автогол в 35-ата минута за 0:2. Соли Марч направи 3:0 за Брайтън в 56-ата минута. „Светците“ се добраха до почетно попадение в 73-ата минута. Джеймс Уорд-Праус изпълни дузпа, която не успя да реализира, но при добавката прати топката в мрежата за крайното 1:3. Поражението остави Саутхямптън на последното място в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички