Брайтън би и изпревари трагичен Ливърпул – мърсисайдци с шест загуби и нови три гола от "чайките" (ВИДЕО)


Брайтън би и изпревари трагичен Ливърпул – мърсисайдци с шест загуби и нови три гола от "чайките" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4633 0

Брайтън записа деветата си победа от началото на сезона във Висшата лига в 18-тия кръг от надпреварата, след като не остави никакви шансове на Ливърпул с класически резултат. Това бе шестото поражение на мърсисайдци в турнира и спаднаха с позиция надолу – осма, след като именно „чайките“ събраха 30 точки и се изкачиха до седмо място.

В герои за победителите се превърнаха Марч, вкарал на два пъти в рамките на шест минути от втората част – 47’ и 53’, и юношата на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек, който се появи в средата на втората част и оформи крайния резултат от 3:0. Това бе едва шестатата победа на Брайтън срещу именития си съперник във въпросното съперничество, което се е провело над 50 пъти през изминалите десетилетия.

Попаденията паднаха през втората част, но домакините бяха по-активни и настоятелни през целия двубой. Те затвърдиха впечатленията от двубоя на „Анфийлд“ през есента, когато срещата завърши 3:3.

Възпитаниците на Юрген Клоп отправиха само два точни удара по време на гостуването и не успяха да отговорят на по-скромния си противник. Те рядко създаваха опасни положения, докато често се пропукваха по фланговете и следваха изобилие от удари по диагонал. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първата по-чиста ситуация пред една от двете врати бе на сметката на домакините, които развиха добра атака по десния фланг и я завършиха чрез Марч. Ударът му обаче бе избит в корнер, при който МакАлистър засече с глава, но Алисон прихвана кълбото. 

До изтичането на първия половин час се стигна до отговор от страна на гостите, които първо изведоха Гакпо очи в очи със Санчес, което не доведе до нещо опасно. В 28-мата минута пък Салах остана очи в очи с противниковия страж, но той отново предотврати попадение. 

В 42-рата минута се стигна до нова сериозна опасност за гостите, след като Алисон извърши нарушение в наказателното поле. ВАР обаче отсъди, че при подаването Конате е поставил противника в нередовна позиция и по този начин спаси съотборниците си от наказателен удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Срещата продължи по възможно най-логичния начин след показаното от първата част - домакините наказаха съперника си след 120 секунди. Попадението бе на Марч, който получи ниско подаване от Митома, справил се с отбраната на Ливърпул.

Video edited on Kapwing

Гол! В 52-рата минута Марч съумя да удвои разликата в срещата с второто си попадение в двубоя! Той получи асистенция от Фъргюсън и голмайсторът с едно залъгващо действие залъга Конате и стреля неспасяемо посока вратата на Алисон! 2:0!

Гостите стартираха последния четвърт час със само един точен изстрел посока противниковата врата, докато Брайтън имаше шест за същия период от време.

Гол! Дани Уелбек вкара третото попадение в двубоя в 82-рата минута, след като влезе в игра в 66-тата минута. Той пое хвърляне от тъч и по красив начин се справи с отбраната на мърсисайдци, след което застреля Алисон!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Брайтън: Санчес, Eстопинан, Колуил, Дънк, Грос, МакАлистър, Кайседо, Митома, Лалана, Марч, Фъргюсън

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Конатe, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго, Салах, Гакпо, Окслейд-Чембърлейн

ПРЕДИ МАЧА:

Брайтън и Ливърпул са съседи във временното класиране, като ги дели една точка във временното класиране. „Мърсисайдци“, които играят на приливи и отливи през този сезон, са на 7-ото място с актив от 28 точки. „Чайките“ са осми с 27 пункта.

В последния си мач във Висшата лига Брайтън спечели с 4:1 като гост на Евертън. След това „чайките“ прегазиха Мидълзбро с 5:1 навън за ФА Къп.

Ливърпул катастрофира при визитата си срещу Брентфорд  в последния си мач от Висшата лига. Хората на Юрген Клоп паднаха с 1:3 от „пчеличките“. След това Ливърпул направи 2:2 на „Анфийлд“ срещу Уулвърхямптън и ще има преиграване за ФА Къп.

В първия двубой между двата тима през този сезон се стигна до зрелищно реми 3:3 на стадиона на гранда от Ливърпул. В последните 5 мача „мърсисайдци“ имат само една победа над съперника си. Сега положението при „червените“ е допълнително утежнено и заради много проблеми около състава, особено в нападение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички