Какво е да си капитан на Ливърпул? Върджил ван Дайк с първи думи като лидер на мърсисайдци


Какво е да си капитан на Ливърпул? Върджил ван Дайк с първи думи като лидер на мърсисайдци
Снимка: GettyImages

1756 0

Върджил ван Дайк е новият капитан на Ливърпул. Новината за това обяви клубът понеделник вечер. Централният бранител заменя в лидерската роля напусналия посока Саудитска Арабия Джордън Хендерсън.

Какво е да си лидер на "червения" клуб?

Пред клубната телевизия на мърсисайдци нидерландецът сподели радостта от гласуваното му доверие. Той разкри за чувството да водиш един от най-великите клубове в света.

"За мен, за живота ми, за децата и семейството ми, е наистина горд ден. Чувството е специално и в момента не мога да го опиша, но е нещо, с което съм истински, истински горд", заяви Ван Дайк и продължи.

"Капитан съм на Нидерландия, това също е огромна чест. Да бъда такъв на Ливърпул обаче е нещо, което не мога да опиша с думи на този етап. То просто ме прави изключително горд и ще направя всичко по силите си да оправдая повярвалите в мен", добави той.

С надежда за новия сезон

Защитникът обърна внимание на изминалата катастрофална кампания за мърсисайдци. Отборът не спечели нито един трофей, рано отпадна от битката във Висшата лига и дори не съумя да се класира за Шампионска лига. 

"Беше много разочароваща година. В крайна сметка не постигнахме нищо от нашите цели и това беше много разочароващо. Следва много къса лятна почивка, което рефлектира на представянето ти - лично и като колектив. Това боли, много. Можем обаче да се изправим отново. Всичко опира до това да го сторим заедно, с последователност. Да се надяваме, че ще го покажем", завърши Върджил ван Дайк.

А къде се насочи досегашният капитан Хендерсън и коя "червена" легенда го привлече?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички