Юрген Клоп намекна какво трябва да направи Дарвин Нунес, за да бъде твърд титуляр в Ливърпул


Юрген Клоп намекна какво трябва да направи Дарвин Нунес, за да бъде твърд титуляр в Ливърпул
Снимка: Getty Images

5982 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, намекна, че централният нападател Дарвин Нунес трябва да подобри играта си в защита, ако иска да бъде твърд титуляр в състава на мърсисайдци.

24-годишният уругваец бе привлечен на "Анфийлд" през лятото на миналата година и в първата си кампания на Острова се отчете с 15 гола и 4 асистенции в общо 42 мача във всички турнири.

Преди старта на сезон 2023/24 Нунес вече загатна, че навлиза в най-добрата си форма и ще бъде още по-полезен, след като отбеляза 4 гола в трите контроли срещу Карлсруе, Гройтер Фюрт и Лестър, въпреки факта, че във всяка една от тях бе на терена само за по едно полувреме.

""Билетът" за място сред титулярите ще зависи от готовността да играеш в защита. Никога не съм чувал за отбор, който да е бил наистина успешен, защитавайки се посредствено. Такива неща просто не се случват", категоричен бе Клоп по време на пресконференция след победата над Лестър, цитиран от "Goal".

"Важи и за останалите"

След това немецът добави по адрес на Нунес: "Той се представи добре. Виждате, че притежава скорост и е типичният голмайстор, който надушва възможностите и ги реализира. Това, което важи за Дарвин, важи и за останалите ни нападатели - знам всичко за качествата, с които разполагат, но трябва да вършат две неща - да оказват влияние и в офанзивната, и в дефанзивната част от играта!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Джейми Карагър направи амбициозна прогноза за Ливърпул след разочароващата изминала кампания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички