Официално: Стивън Джерард взе капитана на Ливърпул в Ал-Етифак


Официално: Стивън Джерард взе капитана на Ливърпул в Ал-Етифак
Снимка: Getty Images

2054 0

Саудистския тим Ал-Етифак, който е ръководен от Стивън Джерард, обяви официално Джордан Хендерсън от Ливърпул за свой играч в социалните мрежи.

Етифак не съобщава трансферната сума, която е платил за Хендерсън, но "SkySports" твърди, че саудитският тим е обезщетил мърсисайдци с около 13 милиона паунда за опитния полузащитник, като все още няма яснота за колко време ще подпише Хендерсън на Близкия Изток.

33-годишният полузащитник сложи край на 12-годишна кариера с екипа на Ливърпул. Той акостира на "Анфийлд" през 2011 година от Съндърланд, а с тима на Юрген Клоп той завоюва 8 трофея, включително Шампионска лига и Висшата лига съответно през 2018/19 и 2019/20.

Заради своя опит той бе награден и с капитанската лента. Хендерсън може да се похвали с 492 мача за мърсисайдци, в които се е разписал 33 пъти и се е отчел с 61 асистенции.

Британският футболист се превръща в третия футболист, който пристига в Ал-Етифак това лято, след като бяха привлечени Муса Диаби от Олимпик Лион и Джак Хендри от Брюж.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Джордан Хендерсън се сбогува с феновете на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички