Как в Манчестър Юнайтед научили Кристиано Роналдо да подава на съотборниците си


Как в Манчестър Юнайтед научили Кристиано Роналдо да подава на съотборниците си
Снимка: Getty Images/Guliver

7378 0

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър разкри любопитен начин, по който Кристиано Роналдо е бил научен да подава на своите съотборници, вместо да задържа топката в себе си. Бившият треньор на "червените дяволи" Уолтър Смит е решил да премахне фауловете на тренировките, което според Флетчър е било основно насочено към португалската звезда.

Причината е, че в началото на своята кариера Роналдо често не е отразявал своите съотборници и е предпочитал да играе индивидуално, вместо да комбинира с тях. Това накарало Смит да махне фауловете, а Кристиано много скоро бил принуден да подава на съотборниците си, ако не иска да бъде фаулиран. 

“Виждаш това младо, харизматично момче, което има потенциала да стане най-добрият в света, но просто вбесяваше всички ни. Всички си мислеха, че ще се научи. Накрая Уолтър Смит реши да играем без фаулове на тренировки. Мисля, че идеята за цялото нещо бе заради Кристиано”, заяви Флетчър пред beIN Sports.

“Две седмици Роналдо бе спъван и се ядосваше. Но какво стана след това? Започна да подава топката, да я разиграва, защото в противен случай просто бе фаулиран. Тогава той се научи да играе с едно, две докосвания, да се движи повече без топка и започна да вкарва голове", добави още бившият халф на "дяволите".

В същото време на "Сантяго Бернабеу" вече сравняват една от звездите си с Роналдо (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички