Как Тотнъм "открадна" новото попълнение на Евертън - Арно Данжума?


Как Тотнъм "открадна" новото попълнение на Евертън - Арно Данжума?
Снимка: Getty Images

1486 0

В понеделник, 23 януари, Арно Данжума се подготвяше за живота си край Мърсисайд, след като подписа договор за наем с Евертън до края на сезон 2022/23 от испанския Виляреал.

Нигерийското крило завърши необходимите медицински тестове в Евертън през уикенда, приключи медийната работа, която щеше да обяви пристигането му в клуба, като снимки и видео, и дори подписа договора. Той дори каза пред репортери, излъчени по Sky Sports: " Ще направя абсолютно всичко, което мога, за да запазя Евертън в тази лига."

След това обаче Евертън уволни мениджъра Франк Лампард, като Данжума забави изпращането на регистрационния си формуляр до ФА, за да потвърди подписването си с клуба, според Фабрицио Романо. След като научи за интереса на Тотнъм по-късно, нигерийското крило просто отказа да изпрати формуляра до ФА, а вместо това отиде в Лондон.

В сряда (25.01) 25-годишният футболист подписа с "шпорите" оставяйки Евертън, както се съобщава, раздразнен както от играча, така и от техните съперници във Висшата лига за отвличането на сделка, която беше почти завършена.

Докато Евертън не беше включил задължителна клауза за постоянна сделка в договора за заем, предложен на Данжума и Виляреал, Тотнъм го направиха. Предполага се, че лондончани са се споразумели с Виляреал за сделка за заем, за която ще платят 2,5 милиона паунда с опция за закупуване от 27 милиона.

Вижте още: Дали собственикът на Евертън е пуснал клуба за продажба

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички