Гуардиола разкри защо не е оставил Холанд за 6-и гол и отсече: Отново ще го критикуват


Гуардиола разкри защо не е оставил Холанд за 6-и гол и отсече: Отново ще го критикуват
Снимка: Getty Images/Guliver

8198 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Пет Гуардиола, говори след изумителната победа на възпитаниците му над РБ Лайпциг със 7:0 в реванша между двата тима на осминафиналите от Шампионска лига. Испанският специалист първо обърна внимание на големия герой в “небесносините” редици - Ерлинг Холанд, който се отчете с 5 попадения във вратата на “биковете”.

Гуардиола сподели впечатленията си най представянето на играча и на шега или не - сподели изключителната причина, поради която е заменил норвежеца след час игра, вместо да го остави да постигна абсолютен рекорд в надпреварата.

“Пет гола. Проблемът е, че всеки път, когато не вкара два или три, той ще бъде критикуван. Настроението му е подарък за всички нас, огромен състезател. Той вкара пет попадения, имаше 30-35 контакта с топката, това е, което наблюдавахме”, сподели специалистът от статистическа гледна точка и заяви:

Причината за смяната

“Ако беше постигнал това на 22 години, щеше да скучае в бъдещето си”, категоричен бе Гуардиола за смяната на Холанд около 60-тата минута на срещата.

Специалистът обаче отчете и проблема пред отбора, а именно глупаво допуснатите попадения в близкото минало: “Проблемът не е, че не можем да вкараме голове, проблемът е, че сме допускали глупави голове в миналото”, подчерта Пеп на пресконференцията след срещата.

Ето какво сподели и Ерлинг Холанд след изумителното си представяне!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички