"Не ме доведоха, за да спечеля Висшата лига"! Ерлинг Холанд намигна на Шампионска лига


"Не ме доведоха, за да спечеля Висшата лига"! Ерлинг Холанд намигна на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

898 0

Суперзвездата на Манчестър Сити и европейския футбол - Ерлинг Холанд, направи самоуверено изказване след истинския спектакъл, който изнесе във вторник вечер.

Норвежкият голмайстор реализира цели 5 попадения в 1/8-финалния мач-реванш между "гражданите" и РБ Лайпциг в Шампионска лига. Само ранната смяна на Пеп Гуардиола попречи на възпитаника му да има шанса да запише името си като първия, вкарал 6 пъти в 1 среща в най-големия европейски клубен турнир.

"Не ме доведоха тук, за да им спечеля Висшата лига, защото вече знаят как да го направят. Можете да четете между редовете. Тук съм, за да опитам да помогна на клуба да се развие дори повече и да спечели Шампионска лига за пръв път", заяви Холанд след двубоя.

Формата на Холанд

"Гражданите" привлякоха норвежкия таран за сумата от 52 млн. евро миналото лято от Борусия Дортмунд. Оттогава той просто не може да спре да бележи за тима, воден от Пеп Гуардиола.

В 36 срещи във всички турнири до момента той има записани изумителните 39 гола и 5 асистенции. 10 от попаденията са именно в Шампионска лига и то в рамките на само 5 мача.

След края на мача с РБ Лайпциг Гуардиола получи солидна доза критики, че не е оставил своя нападател да запише името си в историята. Самият той сподели защо е предприел този ход!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички