Как и защо легендарният Пол Скоулс е бил близо до това да бъде изгонен от Фъргюсън в Юнайтед?


Как и защо легендарният Пол Скоулс е бил близо до това да бъде изгонен от Фъргюсън в Юнайтед?
Снимка: Getty Images/Guliver

2456 0

Пол Скоулс ще остане като един от най-великите в повече от богатата история на Манчестър Юнайтед. Ситуацията обаче е могла да бъде доста по-различна, тъй като легендарният полузащитник е бил близо до това да бъде изгонен от клуба.

Бившият английски национал, който прекара цялата си кариера на "Олд Трафорд" (21-годишен престой), се наслади на много трофеи под ръководството на сър Алекс Фъргюсън - включително 11 титли от Висшата лига и 2 трофея от Шампионска лига.

Самият Скоулс обаче е признал години след това, че е бил късметлия да не бъде изгонен от клуба чрез продажба, след като е бил оставен извън състава за дерби с Ливърпул, а на следващия мач е отказал да играе за отбора.

В интервю с бившия си съотборник Гари Невил Скоулс е признавал: "Не знам защо направих това през 2001 година, но е нещо, за което наистина съжалявах, че съм сторил. Не бях в добро настроение. Бях оставен извън състава предишния уикенд срещу Ливърпул и знаех, че отборът, който ще се изправя срещу Арсенал за купата ще е общо взето резервен.

Просто ми влезе муха в главата, че не съм щастлив със случващото се. Имах си своите причини, но наистина бе много глупаво. В крайна сметка случаят завърши с глоба за мен и последвало извинение от моя страна, но бях късметлия. Мениджърът щеше да е в пълното си право да се отърве от мен" - споделя Скоулс.

А кой тотално нежелан от Солскяер играч на Юнайтед е искан от... 13 клуба?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички