Кай Хаверц иска сделката с Челси да бъде финализирана възможно най-скоро


Кай Хаверц иска сделката с Челси да бъде финализирана възможно най-скоро
Снимка: Getty Images/Guliver

1815 0

Сезонът във Висшата лига приключи преди броени дни. Челси си осигури място в четворката и изпълни целта си - да играе в Шампионска лига през следващата кампания. Роман Абрамович добре знаеше, че участие в най-престижния европейски турнир би допринесло сериозно за привличането на качествени футболисти. Лондончани вече привлякоха Хаким Зиеш и Тимо Вернер, но по всичко изглежда нямат намерения да спират дотук.

През последните месеци най-често споменаваното име за трансфер е това на Кай Хаверц. Атакуващият полузащитник отбеляза 12 гола в 30 мача за Байер Леверкузен през последния сезон и сериозно привлече вниманието на редица европейски грандове. “Аспирините” оценяват Хаверц на стойност от 90 милиона паунда, но Челси се надяват да постигнат споразумение за 70 милиона паунда + бонуси.

Желанието на звездата на Байер е трансферът да бъде финализиран, колкото се може по-скоро. “Аспирините” продължават участието си в Лига Европа и на 6-ти август приемат Рейнджърс в мач-реванш от осминафиналите на турнира. Според “Скай спортс”, Хаверц иска трансферът да се осъществи преди този двубой.

Стана вече въпрос, че Челси си осигуриха услугите на Хаким Зиеш и Тимо Вернер. Сделката с Кай Хаверц изглежда близо до финализиране, но Лампард иска да заздрави и защитата на отбора. През последната кампания играчите на Челси от дефанзивния вал допуснаха сериозен брой индивидуални грешки, които за тяхно щастие не им костваха мястото в четворката. Със сигурност обаче, Лампард трябва да прави промени и това, върху което се е съсредоточил е привличане на нов вратар, ляв бек и централен защитник. А какво ще се случи с Кепа Арисабалага вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички