"Войната продължава": Клоп разкритикува Лампард, треньорът на Челси се извинява


"Войната продължава": Клоп разкритикува Лампард, треньорът на Челси се извинява
Снимка: Getty Images/Guliver

3249 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отвърна на критиките от Франк Лампард, казвайки му, че „трябва да се научи“, докато мениджърът на Челси призна, че съжалява за използваните думи по време на конфронтацията между него и германския наставник.

Мърсисайдци надиграха „сините“ с 5:3 в сряда в мач, в който имаше размяна на реплики край страничната линия между Лампард и треньорския щаб на „червените“, включително Клоп, след като новокоронясаният шампион на Висшата лига беше възнаграден с пряк свободен удар след нарушение на Матео Ковачич срещу Садио Мане.

Говорейки за Sky Sports след мача, Лампард каза, че не е имал проблем с Клоп и го поздрави за титлата, но предупреди Ливърпул да не стават „прекалено арогантни“, преди да каже, случаят е приключен. Но преди последния мач за сезона на мърсисайдци срещу Нюкасъл в неделя, Клоп не беше в настроение да подминава случилото се, и отвърна на колегата си.

„Не може да разкритикувате мен и моята пейка, защото не сме арогантни. Франк, очевидно, искаше много победата. Уважавам това и то много. От моя гледна точка, може да кажеш абсолютно всичко в такава ситуация. За мен, когато двубоят е приключил, всичко е в историята. Казвал съм много неща в миналото, защото става въпрос за чиста форма на емоция. Наистина сме въвлечени в срещите“, започна Клоп.

„Той дойде на „Анфийлд“, за да победи или да стигне до точка, която му гарантираше участие в Шампионската лига догодина. Уважавам това, но той трябва да научи, че след последния съдийски сигнал, всичко приключва, и той продължи и след него. Да говориш по този начин не е окей. Франк трябва да се научи. Той има достатъчно време да го направи, защото е млад мениджър. Ние не сме арогантни. Даже обратното на това. В момент като онзи, казваш нещо с цел да нараниш другия човек, нямам проблем с това. Но след последния съдийски сигнал, затвори книгата. Той не го направи и аз не харесах това“, каза германецът.

Спорът между Лампард и скамейката на Ливърпул, в който той беше чут да използва нецензурни думи на няколко пъти, беше заснет на камерите и широкоразпространен в социалните мрежи. Треньорът на Челси, чийто тим се нуждае само от точка в последния си двубой от сезона срещу Уулвърхемптън, за да си гарантира завършек в топ 4, каза, че съжалява за използвания език, но не и за това, че е защитил тима си.

„Видях видеото и очевидно бях там. По отношение на езика, който използвах, съжалявам за това, защото тези неща се повтарят многократно в социалните мрежи. Имам две млади дъщери, които са непрекъснато там, и съжалявам за това. По отношение на това, че защитих тима ми, в никакъв случай не съжалявам. Вероятно можех да го направя по малко по-различен начин. Някои от появилите се информации бяха, че съм реагирал по този начин заради празненствата на тяхната скамейка – това е далеч от истината", каза Лампард.

„Смятам, че те трябва да го правят колкото искат предвид сезона, който направиха. Те могат да празнуват по този начин след срещата, така както отпразнуват всеки отбелязан гол, когато спечелиха лигата миналия месец и говорят за празнуване още веднъж с феновете, когато им бъде позволено. Щях да изпия по бира с Юрген Клоп след мача и да дам тост за невероятното им представяне през кампанията. Но имаше неща и реакции от пейката им, които не ми се понравиха – не конкретно от Юрген Клоп, а от хората зад него – почувствах, че те прекрачиха границата. Това ме раздразни, но всичко приключи. Емоциите са високи сред повечето мениджъри, фенове и играчи. Извинявам се езика, който използвах, продължаваме напред“, сподели бившият играч на „сините“.

А как Ливърпул продължи празненствата в съблекалните - вижте в този материал на SportLive

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички