ESPN: Челси взе окончателно решение - разделя се с Кепа Арисабалага


ESPN: Челси взе окончателно решение - разделя се с Кепа Арисабалага
Снимка: Getty Images/Guliver

2085 0

Ръководството на Челси е взело окончателно решение да се раздели със своя титулярен страж Кепа Арисабалага, твърди ESPN. Испанският вратар ще бъде продаден, за да се привлече нов пазач на "Стамфорд Бридж".

Най-скъпият вратар в историята на футбола ще напусне Челси след само два сезона в Лондон. Кепа премина при "сините" през лятото на 2018-а срещу 80 млн. евро, платени на Атлетик Билбао. Стражът обаче така и не можа да покаже постоянство в изявите си.

Една от големите слабости на младия страж е играта при центрирания, където Кепа често допуска грешки. През този сезон вратарят допусна 45 гола в 33 мача, а в един момент от кампанията дори седна на резервната скамейка за сметка на Вилфредо Кабайеро.

Две са основните имена, които се спрягат за заместник на Кепа - Ян Облак и Марк-Андре тер Щеген. И двамата вратари обаче ще струват скъпо на собственика Роман Абрамович, който вече даде 50 млн. евро за Тимо Вернер, а в близко бъдеще се очаква финализирането на трансфера и на Кай Хаверц.

Информации за това, че Челси се готви да привлече Тер Щеген се появиха в Каталуния. Защо обаче "сините" надали ще успеят да го привлекат - четете в този материал. А срещу каква сума Атлетико Мадрид е готов да се раздели с Ян Облак - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички