Кафу: Александър-Арнолд има потенциала да спечели Златната топка


Кафу: Александър-Арнолд има потенциала да спечели Златната топка
Снимка: Getty Images/Guliver

1574 0

Бившият бразилски защитник Кафу смята, че десният бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд един ден ще бъде най-добрият футболист в света. 21-годишният играч стана важна част от отбора на Юрген Клоп от 2018-та година насам и постави рекорд за най-много асистенции за един сезон, направени от защитник.

Кафу преди време направи прогноза, че Александър-Арнолд ще спечели Златната топка в бъдеще, като няма против сравненията между него и младия футболист. Бразилецът смята, че защитникът на Ливърпул има потенциала да стане суперзвездата на днешния футбол. „Той е невероятен играч, рядък талант. Ако продължи да играе по този начин, той ще бъде един от най-добрите футболисти в света. Той има потенциала да спечели наградата за най-добър играч на ФИФА. Технически той е брилянтен, разполага с много класа. Стилът му на игра наподобява този на бразилците. Обожавам да го гледам как играе. И това, че се състезава в толкова голям отбор ще му помогне да продължи да се развива“, заяви Кафу пред FIFA.com.

Трент Александър-Арнолд е на път да спечели първата си титла във Висшата лига, когато първенството на Англия бъде подновено. Десният бек вече изравни постижението си от миналия сезон, като успя да запише 12 асистенции в 29 мача до момента през кампанията. Английският национал има и 2 гола на сметката си през тази кампания. А ето кой друг бивш защитник също сравни Александър-Арнолд с Кафу.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички