Юрген Клоп: Парад за титлата ще има, дори и да е след година


Юрген Клоп: Парад за титлата ще има, дори и да е след година
Снимка: Getty Images/Guliver

1945 0

Юрген Клоп заяви, че Ливърпул ще има „правото да отпразнува“ спечелването на Висшата лига, когато поиска, дори това да се случи в средата на следващия сезон. Мърсисайдци са много близо до първа титла от 1990-а насам, като могат да бъдат коронясани за шампиони до края на месеца.

Висшата лига рестартира сезона на 17 юни и „червените“ се нуждаят от две победи, за да си гарантират бленувания трофей, въпреки че това може да се случи и след успех над Евертън, ако Манчестър Сити отстъпи на Арсенал. След подпечатването на титлата, разговорите ще се пренасочат към това кога и къде Ливърпул ще може да отпразнува вдигането на трофея предвид пандемията от коронавирус и мачовете при закрити врати, но Клоп сподели, че парадът може да почака.

„Това, че не може да отпразнуваме титлата по начина, по който всички искаме, не е приятно, напълно го разбирам. Аз се чувствам по същия начин. Не е идеално за мен да празнувам сам на стадиона и после да се прибера у дома. Не беше по този начин, когато се обсъждаше по-рано. Но сега не можем да променим нищо. Защо трябва да коментираме нещо, което не може да бъде променено?

Ще дойде ден, в който нещата ще се върнат по старому. Когато бъде открита ваксина, когато някой намери решение на проблема, когато нивата на инфекция са нулеви или под нулата – този ден ще дойде в крайна сметка. Тогава ще имаме правото да отпразнуваме това, което искаме и сме спечелили. Ако това е 12-и или 13 кръг от следващия кръг и искаме да го отпразнуваме – кой ще ни спре? Тогава трофеят ще е в ръцете ни и може да обикаляме града с автобуса, празнувайки с феновете. Ако други смятат, че това е пълна лудост, честно казано, не ме интересува. Може ли тогава да бъде специално отпразнуване? Без съмнение. Различно е, но различното понякога е абсолютно нормално“, заяви той за Sky Germany.

А вече официално във Висшата лига приеха ново извънредно правило.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички