Юрген Клоп с изненадващ избор за най-доброто му попълнение в Ливърпул


Юрген Клоп с изненадващ избор за най-доброто му попълнение в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

5966 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп купи някои страхотни футболисти, откакто застана начело на мърсисайдци. Садио Мане, Мохамед Салах и Върджил ван Дайк бяха част от играчите, които изцяло промениха облика на тима. Анди Робъртсън и Джорджиньо Вайналдум дойдоха за далеч по-малко пари, но бързо се превърнаха в основни фигури в тима.

Според немския специалист обаче нито един от тях не е най-добрият му трансфер, откакто пое кормилото на „Анфилд“. Юрген Клоп е на мнение, че най-доброто му попълнение е дошло от школата на мърсисайдци, за да се превърне в един от най-добрите играчи на своята позиция в световния футбол. „Това е Трент Александър-Арнолд“, каза Клоп в ‘Pure Football Podcast’. „Нямаше нужда да го купуваме, моят асистент Пеп Лийндерс го доведе от школата и ми каза „Той може да играе ролята на 6-ца, играе като бек, на дясното крило, на лявото крило“, каза немският треньор.

Трент Александър-Арнолд не само стана в титулярния десен бек на Ливърпул през последните две кампании, но и се превърна в изключителна атакуваща сила за „червените“, като допринесе за повече асистенции в последните два сезона от който и да е друг футболист във Висшата лига. Дори представянето му в отбрана, което е ахилесовата му пета според мнозина, се подобри значително. А ето заради кой отбор Юрген Клоп би напуснал Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички