Ясна е най-възможната дата за подновяване на Висшата лига


Ясна е най-възможната дата за подновяване на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1645 0

Клубовете от английската Висша лига все още имат намерение да довършат сезона, който е в безсрочна пауза заради пандемията от коронавирус, но предложението за завършване на кампанията до 30 юни дори не се е разглеждало на тяхната среща, провела се на 17 април, съобщава "Sky Sports".

Представителите на отборите от елитното ниво на Англия и ръководството на Висшата лига са беседвали по видеовръзка, по време на която са се разглеждали различни варианти за подновяване на шампионата. На клубовете са били предложени различни модели за възобновяване на мачовете - през юни, юли и август, но представителите на клубовете са настояли, че сезонът няма да започне, докато правителството не обяви, че това е безопасно.

На отборите им остава да проведат по още 9 или 10 мача. Очаква се те да бъдат завършени в рамките на 5 седмици, а 8 юни е най-уместната дата за потенциалното завръщане на футбола в Англия. А какъв рекорд на Манчестър Юнайтед не успя да подобри Ливърпул заради коронавируса вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички