Футболистите, които са "издънката" за всеки клуб от Висшата лига през този сезон


Футболистите, които са "издънката" за всеки клуб от Висшата лига през този сезон
Снимка: Gulliver/GettyImages

2212 0

Макар и сезонът в английската Висша лига да е прекъснат и да не се играе футбол вече седмици, достатъчен брой двубои са минали, за да може да се направи равносметка за отборите - кои играчи се представят на висота, кои са "издънките". Именно кои са най-разочароващите футболисти за всеки от 20-те тима представя британското издание "Givemesport":

Арсенал - Никола Пепе - 4 гола и 6 асистенции в 24 мача определено не са задоволителни показатели за играч, който струва 72 милиона паунда.

Астън Вила - Бьорн Енгелс - Вила е отборът, допуснал най-много попадения във Висшата лига (56), а Енгелс определено не е "скалата", в която трябваше да се превърне за тима след трансфера му от Реймс

Борнемут - Райън Фрейзър - той самият си призна, че трансферни преговори с Арсенал са го разсеяли и не е имал възможност да покаже добрата игра, на която е способен.

Брайтън - Алиреза Джаханбакш - мнозина вярваха, че рекордната покупка на "чайките" просто има нужда от време за адаптация, но вече втори сезон така и не може да го стори.

Бърнли - Матей Видра - освен, че спечели последния приз за гол на месеца във Висшата лига, Видра прави изключително слаб сезон и дори не е първи избор.

Челси - Кепа Арисабалага - изключителен контраст в представянето на испанеца - след страхотния дебютен сезон, сега определено не намира най-добрата си форма и на няколко пъти остана резерва на Уили Кабайеро.

Кристал Палас - Андрюс Таузенд - 1 гол, 1 асистенция и много проблеми с контузии. Сезон, който Таузенд непременно ще иска да забрави.

Евертън - Мойс Кийн - идвайки с големи надежди, определян като огромен талант след престоя му в Ювентус - Кийн се оказа огромно разочарование за "карамелите" със своето 1 попадение.

Лестър - Демарай Грей - само 2 мача през този сезон - доказателство, че дори на тренировките Брендън Роджърс е сериозно разочарован от Грей.

Ливърпул - Наби Кейта - непостоянство във формата + контузии = на съмнение дали си заслужаваше 60-те милиона паунда.

Манчестър Сити - Джон Стоунс - въпреки че Винсент Компани си тръгна, а Аймерик Лапорт е контузен - Гурадиола така и не разчиташе на Стоунс, което е повече от показателно.

Манчестър Юнайтед - Пол Погба - след като попадна в отбора на сезона за 2018/19 французинът така и не може да повтори, още повече надгради, представянето си, а роля за това имат и контузиите.

Нюкасъл - Жоелингтон - 1 гол в 25 мача определено не оправдава космическата за "свраките" сума от 40 милиона паунда, която бе платена за нападателя.

Норич - Марко Щиперман - от 39 титулярни участия през миналия сезон, сега те са само 11, а спадът във формата му е огромен.

Шефилд - Люк Фрийман - трудно може да се намери разочарование в този състав, който изумява всички през този сезон, но ако трябва да бъде посочен такъв за "остриетата", това ще е Фрийман.

Саутхемптън - Че Адамс - доказателство, че да вкараш 22 гола в Чемпиъншип не гарантира за успешно представяне във Висшата лига - вече 27 мача без нито едно попадение.

Тотнъм - Танги Ндомбеле - рекордната покупка за "шпорите" не започна лошо, но след това последва спад и дори загуби титулярно място при Жозе Моуриньо. Очаква се много повече от покупка на стойност 55 милиона паунда.

Уотфорд - Роберто Перейра - 3 гола и нито една асистенция - огромен спад за възможностите на атакуващия футболист.

Уест Хям - Фелипе Андерсон - "чуковете" се борят да не изпаднат, а една от причините за това е слабата форма на бързоногия играч, който има само 1 гол и 4 асистенции за сезона.

Уулвърхемптън - Морган Гибс-Уайт - труден избор, след като двете най-големи разочарования - Хесус Вайехо и Патрик Крутоне, бяха отпратени, но определено се очаква повече от Гибс-Уайт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички