Около една идея са обединени всички клубове от Висшата лига


Около една идея са обединени всички клубове от Висшата лига
Снимка: Gulliver/Getty Images

1290 0

Клубовете от Висшата лига са категорични в желанието си да завършат настоящия сезон, но не се е обсъждало предложение за приключване на кампанията до 30 юни по време на петъчната среща. Всички клубове от шампионата са били представени във видеоразговора, в който основната тема е свързана с моделите за завършване на сезона.

Нито един представител на срещата не е повдигнал идеята за приключване на кампанията до 30 юни, като не са дискутирани и проблемите, свързани с намаляване на заплатите и трансферните прозорци. Едно е ясно обаче - шампионатът няма да се поднови, докато от лигата не получат уверение от правителството, че вече е безопасно това да се случи.

"Запознати сме със стреса, който причинява COVID-19 и нашите мисли са с всички, които са пряко засегнати от пандемията. В сътрудничество с други бизнеси и индустрии, Висшата лига и нашите клубове работят по различни сценарии за завършек на сезона. Активно разговаряме с притежатели на акции, включително и телевизионни партньори, и нашата цел е да гарантираме, че сме в позиция да подновим игра, когато е безопасно това да се случи, и с пълната подкрепа на правителството. Здравето и безопасността на играчи, треньори, мениджъри, клубен персонал и привърженици е нашият основен приоритет, и лигата ще бъде рестартирана, когато позволят медицинските препоръки“, сподели говорител на лигата.

"Днешната среща на собствениците осигури възможност за обсъждане на вероятни модели за провеждане на оставащите кръгове. Остава наша цел да завършим сезон 2019/20, но на този етап всички дати са все още несигурни, докато продължава глобалната криза. В отговор на пандемията, Висшата лига, нашите клубове и играчи осигуриха ценна подкрепа за общностите и Националната здравна служба, като ще продължат да я дават и след възобновяването на първенството“, завърши той.

По-рано в английските медии излезе информация, че в момента съотношението на клубовете е 9:6. Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Тотнъм, Арсенал и Манчестър Юнайтед - тимовете от челната шестица през миналия сезон, са против обявяването на крайна дата. А какви са плановете за следващия сезон в Шампионска лига и Лига Европа и кога ще стартират - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички