Изненада! Астън Вила преговаря с един от най-успешните млади специалисти в Европа за наследник на Стивън Джерард


Изненада! Астън Вила преговаря с един от най-успешните млади специалисти в Европа за наследник на Стивън Джерард
Снимка: Getty Images

1440 0

Треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим е сред фаворитите за нов мениджър на Астън Вила. Според медиите в Англия агентите на 37-годишния специалист вече са в преговори с клуба от Бирмингам.

Вила уволни Стивън Джерард миналия четвъртък след поражението с 0:3 при визитата на Фулъм. Аморим не е единственият кандидат за овакантения пост, но се оформя като главен претендент, съобщават „BBC“ и „The Telegraph“.

Бирмингамци са обнадеждени, че могат да успеят да ангажират португалеца с оглед на факта, че те ще заплатят 10 милиона паунда компенсация за назначаването на му вместо споменаваната в медийното пространство сума от 30 милиона. Паунда, твърди „The Telegraph“. Изданието допълва, че цената е намаляла откакто Аморим подписа първоначалния си контракт със Спортинг от Брага през 2020. Той парафира за три години, които след това бяха удължени с допълнителни 12 месеца, но се стигна до намаляване на сумата за компенсация, когато договорът му започна да изтича.

Специалистът говори английски. Той е считан за един от най-добрите млади специалисти в Европа. 37-годишният португалец изведе Спортинг Лисабон до първа шампионска титла на страната от 19 години насам през сезон 2020-21.  

Астън Вила в момента е на 14-то място в класирането на Висшата лига. Бирмингамци се  интересуваха от бившия треньор на ПСЖ и Тотнъм Маурисио Почетино, но според информациите той ще чака по-добро предложение. Бившият наставник на Челси и ПСЖ Томас Тухел също е отхвърлил възможността да поеме Вила.  Унай Емери и Томас Франк, които също са спрягани за наследник на Стиви Джи едва ли ще напуснат Виляреал и Брентфорд.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Френски национал, подвизаващ се на Острова, пропуска Мондиал 2022 заради тежка контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички