Изгонване на Кристиано Роналдо подсказва какво ще е наказанието на Митрович, след като изблъска съдията (ВИДЕО)


Изгонване на Кристиано Роналдо подсказва какво ще е наказанието на Митрович, след като изблъска съдията (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3627 0

Александър Митрович е изправен пред сериозно наказание, след като си позволи да изблъска съдията Крис Кавана в 1/4-финала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед. А прецедентът вече може да е създаден от Кристиано Роналдо, докато носи екипа на Реал Мадрид.

Нападателят на Фулъм бе изгонен при поражението на неговия клуб с 3:1, като освен него и Уилиан, и Марко Силва получиха червени картони. Въпреки че все още не е ясно за колко време нападателят ще бъде отстранен, той може да получи наказание, подобно на наказанието от пет мача на Роналдо за подобно нарушение.

Идентични ли са ситуациите?

38-годишният футболист игра за Реал Мадрид през август 2017 г., когато беше част от отбора срещу Барселона в първия мач от финала за Суперкупата на Испания.

На "Камп Ноу" при оставащи 24 минути Роналдо имаше изненадваща епизодична поява, след като вкара превъзходен гол за Реал Мадрид и му бе показан жълт картон за сваляне на фланелката си. Роналдо получи втори жълт картон малко след това, когато реферът Рикардо де Бургос Бенгоетчеа го прецени, че симулирал, за да спечели дузпа за Мадрид.

Португалската звезда не прие никак добре изгонването си, избутвайки съдията Де Бургос Бенгоетчеа на излизане от терена.  В резултат на това наказанието от един мач за изгонване беше увеличено до наказание от пет мача, като Роналдо също беше глобен с 3805 евро.

Правилата в Испания гласят, че такова нарушение ще доведе до прекъсване между 4 и 12 мача. Вид забрана, която Митрович може да очаква във Висшата лига. Футболната асоциация обяви в понеделник, че стандартното наказание от три мача за провинението на Митрович срещу Юнайтед би било "недостатъчно".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички