Спортният министър на Саудитска Арабия се възхити на влиянието на Кристиано Роналдо върху първенството


Спортният министър на Саудитска Арабия се възхити на влиянието на Кристиано Роналдо върху първенството
Снимка: GettyImages

2631 0

Министърът на спорта на Саудитска Арабия - принц Абдулазиз бин Турки Ал Файзал, подчерта влиянието, което Кристиано Роналдо има след пристигането си в Ал Насър.

Признанията към Роналдо за трансфера му не стихват

Саудитската професионална лига не беше толкова широко разпространена по света, колкото е сега. Популярността ѝ нарасна неимоверно благодарение на преместването на Роналдо в Близкия изток. Сега лигата се излъчва в 137 различни страни по света.

Пристигането на суперзвезда като Роналдо трябваше да даде голямо признание на лигата и реалността досега е точно такава. Ал Файзал приветства португалския ас за въздействието му, като каза: "Ще ви дам пример, само заради идването на Роналдо имаме 137 канала по целия свят, излъчващи саудитската лига. Искахме това в началото, но те казаха, че не се интересуват, но откакто един играч дойде, именно това се получи", сподели спортният министър пред "The Athletic".

"Имаше възможност да дойде на ново място и да увеличи развитието на спорта и видяхме точно това с идването на Роналдо".  Въздействието на Кристиано Роналдо не беше само извън терена. Той пое водеща роля и в атаката на Ал Насър, отбелязвайки девет гола и направи две асистенции в 10 мача този сезон. А последният му бе след мощен пряко свободен удар от над 30 метра.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички