ФА повдигна обвинения срещу Фулъм, Митрович е изправен пред сериозно наказание


ФА повдигна обвинения срещу Фулъм, Митрович е изправен пред сериозно наказание
Снимка: Getty Images

8188 0

Александър Митрович е изправен пред продължителна забрана, след като Футболната асоциация обяви, че стандартното наказание за червения му срещу Манчестър Юнайтед ще бъде "очевидно недостатъчно".

Митрович даде преднина на Фулъм в неделния четвъртфинал за ФА Къп на "Олд Трафорд", но беше изгонен, след като се опита да хване ръката на съдията Крис Кавана по време на няколко хаотични минути.

Уилиан и старши треньорът Марко Силва също получиха обвинение, но поведението на Митрович при поражението от Фулъм с 3:1 беше подложено на особено внимание. Фулъм е обвинен от ФА, че не е "осигурил поведението на играчите си по приличен начин", докато Силва е обвинен заради няколко неща.

Пълното изявление от ФА за поведението на Фулъм

Фулъм, Марко Силва и Александър Митрович бяха обвинени заради инцидентите, които се случиха в или около 72-ата минута на мача им срещу Манчестър Юнайтед от ФА Къп в неделя, 19 март.

Твърди се, че Марко Силва е използвал оскърбителни и/или обидни думи и/или жестове спрямо съдията на мача. Използвал е груби или обидни думи към четвъртия съдия преди изгонването му. Също така е използвал обидни думи или жестове.  Освен това се твърди, че като е хвърлил бутилка с вода по посока на помощник-рефера, поведението му е било изключително некоректно.

Какво ще е наказанието за Митрович?

Футболната асоциация твърди, че стандартното наказание, което иначе би се приложило на Александър Митрович за изгонването му е очевидно недостатъчно. Допълва се още, че "поведението и езикът на Александър Митрович са били некоректни, оскърбителни, обидни и заплашителни след изгонването му. Освен това Фулъм не е успял да гарантира, че играчите му се държат по правилния начин". Именно всички тези събития пък помогнаха да Юнайтед да стигне до обрата в двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички