Бензема зае метод за пестене на Роналдо - няма да играе във всеки мач на Реал?


Бензема зае метод за пестене на Роналдо - няма да играе във всеки мач на Реал?
Снимка: Getty Images

1621 0

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема е променил подхода си към игровото време, а за ориентир е използвал действията на бившия си съотборник Кристиано Роналдо. В кариерата на французина е настъпил нов етап - заради физическите проблеми, с които се сблъска от септември до януари той е решил да се възползва от методите на португалеца и да дозира натоварванията си, пише "Relevo".

Така нападателят ще почива по време на по-маловажните мачове, за да бъде във върхова форма в по-важните. Играчите на "Белия балет" и треньорският щаб нямат нищо против решението му.

По време на последния си сезон в Мадрид Роналдо се бе договорил с треньора Зинедин Зидан за подобен метод на подготовка, пише източникът. Той пропусне доста гостувания, а на терена излизаше в домакинствата и Шампионска лига. Бензема се е разбрал с Карло Анчелоти да действа по същия начин, тъй като осъзнава, че това е най-добрата възможност за контрол на физическото състояние на 35-годишна възраст.

Съобщава се, че треньорът би искал да разчита на Бензема във всеки мач, но разбира, че новият метод ще донесе успех. Реал Мадрид през този сезон се научи да играе без французина - в 12 мача без него "Кралете" имат 9 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Съотборниците в Реал се отнасят с разбиране към ситуацията и изпитват голямо уважение към Бензема. Те са били свидетели на проблемите, с които той се сблъска, затова предпочитат да го виждат на 100% готов във важните мачове, а не да рискуват да го загубят за дълъг срок. Междувременно, Анчелоти вече започна да съхранява Бензема за важните мачове. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички