Интересно: Оле Гунар Солскяер е бил уволнен от Манчестър Юнайтед заради спорове с Майкъл Карик?


Интересно: Оле Гунар Солскяер е бил уволнен от Манчестър Юнайтед заради спорове с Майкъл Карик?
Снимка: Getty Images

4975 0

Популярната в социалните мрежи страница "Man United News" излезе с любопитно разкритие относно факторите, довели до уволнението на Оле Гунар Солскяер от Манчестър Юнайтед преди броени дни. На негово място застана временно Майкъл Карик, а изданието твърди, че една от причините за раздялата са именно "търкания" с него.

Споменава се, че Солскяер е бил на противоположно мнение с двама от помощниците си - Карик и Киърън Маккена, относно схемата на игра, с която трябва да стартират "червените дяволи".

"Лявата" и "дясната" ръка на Оле са искали отборът да излиза с трима защитници, докато той е държал на своето "4-2-3-1". Интересно е обаче, че след катастрофата срещу Ливърпул (0:5) на 24 октомври, Юнайтед наистина заигра с трима в отбрана и по този начин победи Тотнъм (3:0), взе точка от Аталанта (2:2) и отстъпи на Сити в градското дерби с 0:2!

*В последния си мач начело на тима, Солскяер отново излезе с четирима защитници и резултатът отново бе ужасяващ - 1:4 от Уотфорд.

На 28 ноември предстои първият много голям тест за Карик и Маккена - Манчестър Юнайтед гостува на Челси (28.11.) в среща от 13-ия кръг на английската Висша лига. Лондончани са в невероятна форма, която бе затвърдена с разгрома срещу Ювентус. Последните 2 срещи между тях завършваха 0:0!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички