Инфарктна драма! Манчестър Юнайтед обърна Уест Хям и е на ¼-финал за ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)


Инфарктна драма! Манчестър Юнайтед обърна Уест Хям и е на ¼-финал за ФА Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

4818 0

Манчестър Юнайтед направи шеметен обрат и се класира за 1/4-финалите за ФА Къп, побеждавайки с 3:1 гостуващия Уест Хям.

Двубоят на „Олд Трафорд“ предложи истинска инфарктна драма, чиято развръзка дойде в заключителните акорди, нещо типично за „червените дяволи“. „Чуковете“ поведоха в резултата в 54-ата минута чрез Саид Бенрама. Хората на Ерик тен Хаг обаче осъществиха шеметния си обрат в последните 15 минути на мача.

В големия грешник за лондончани се превърна Найеф Агер. Той първо си отбеляза автогол в 77-ата минута, а сгреши фатално и при третия гол на Фред в 5-ата минута на добавеното време. Преди това точно в 90-ата минута Алехандро Гарначо осъществи пълния обрат.

Сериозна роля за успеха на домакините изигра Каземиро, който се появи в игра на почивката. Бразилецът вкара и гол, но ВАР го отмени заради засада.

Така Ман Юнайтед продължава на ¼-финалите в турнира за ФА Къп. Хората на Ерик тен Хаг ще имат възможност да преследват втори трофей след този от Карабао Къп.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро. Постепенно обаче „червените дяволи“ овладяха инициативата.

В 6-ата минута дойде първото по-опасно положение в мача. Вегхорст намери Марсел Забицер на границата на пеналта. Австриецът стреля, но Алфонс Ареола се разтегна и предотврати гола в мрежата си.

Секунди по-късно Антони би покрай гредата. Домакините продължиха да владеят инициативата, а лондончани разчитаха на бързи контраатаки.

При една от тях Микейл Антонио осъществи мощен пробив. След като стигна до пеналта, озовал се сам срещу Де Хеа, той би, ала не успя да преодолее вратаря, който спаси.

В последната третина от първата част атаките на гостите изглеждаха по-опасни. В 38-ата минута Де Хеа сгреши, пращайки топката в краката на Форналс, който обаче не успя да стреля. Веднага след това Антонио шутира, но право в ръцете на испанския страж.

Юнайтед отговори с шут на Гарначо над гредата в 41-ата минута.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ерик тен Хаг извади неубедителния Мактоминей и пусна Каземиро на почивката. Точно бразилецът изведе Вегхорст в наказателното поле в 51-ата минута, но нидерландецът стреля в аут.

Малко след това действията се пренесоха пред другата врата. Де Хеа отрази удар с глава на Соучек.

ГОООЛ! В 54-ата минута гостите смразиха „Олд Трафод“. Саид Бенрама нахлу в пеналта и с диагонален шут прати топката в десния ъгъл и матира Де Хеа - 0:1.

Video edited on Kapwing

В 63-ата минута гостите едва не удвоиха. Антонио се справи с двама защитници, но след това блестящият Де Хеа не му позволи да прати топката в мрежата.

В 71-ата минута Бруно Фернандеш центрира от фаул, Каземиро се извиси в пеналта и матира Ареола. След преразглеждане от ВАР обаче попадението на бразилеца бе отменено заради засада.

ГОООЛ! В 77-ата минута домакините стигнаха до изравняването. Найеф Агер си отбеляза нелеп автогол с глава след центриране от корнер – 1:1.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Алехандро Гарначо донесе пълния обрат в 90-ата минута. Той достигна до една отскочила топка и матира Ареола с прецизен диагонален шут – 2:1.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Фред фиксира крайното 3:1 в 5-ата минута на добавеното време. Той се възползва от нова грешка на Найеф Агер и отново накара Алфонс Ареола да вади топката от мрежата си. Асистенцията дойде от Ваут Вегхорст, който се възползва от гафа на тунизийския защитник на "чуковете".

Video edited on Kapwing

Така Ман Юнайтед отново осъществи поредния си голям обрат в заключителните акорди и продължава похода си към трофея от ФА Къп.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Магуайър, Маласия, Забицер, Мактоминей, Гарначо, Фернандеш, Вегхорст

Уест Хям: Ареола, Джонсън, Агер, Огбона, Емерсон, Пакета, Райс, Соучек, Банрама, Антонио, Форналс

Преди мача:

"Червените дяволи" продължават мощната си серия, която през последните седмици включва 10 двубоя, като активът им е 8 победи и 2 равенства. Столичани също са с положителна цифра за равния брой двубои, но не може да се мерят с тези на съперника си - 4 успеха, 3 ремита и още толкова поражения.

Предстоящия двубой за фаворитите се очертава да пропуснат Антони Марсиал, Ван де Беек и Ериксен, докато Фред и Люк Шоу остават под въпрос за домакинството на "Олд Трафорд".

Гостите пък няма да може да разчитат на вратаря си Лукаш Фабиански, а в съответния двубой на разположение няма да бъдат десният бек Владимир Чуфал и нападателят Дани Ингс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички