Ще има ли Манчестър Юнайтед нов собственик? Сделката се отлага с няколко месеца


Ще има ли Манчестър Юнайтед нов собственик? Сделката се отлага с няколко месеца
Снимка: Getty Images

3296 0

Присъствието на Аврам Глейзър на "Уембли", когато Манчестър Юнайтед вдигна първи трофей под ръководството на Ерик тен Хаг, "подхрани" нарастващите страхове, че клубът няма да бъде продаден", пишат медиите на Острова. В последните годините феновете на "червените дяволи" са изключително недоволни от управлението на семейство Глейзър, а през февруари имаше няколко официални оферти за закупуването на клуба.

Глейзър държи на първоначално обявената цена

Придобиването от нов собственик на Манчестър Юнайтед се очаква да бъде отложено до месец май. Твърди се, че семейство Глейзър държи на оферта от 6 милиарда паунда, след като първоначалните оферти от катарски инвеститори и сър Джим Ратклиф бяха от 4,5 милиарда паунда.

Оферта от катарския шейх Джасим бин Хамад ал-Тани, която е за пълен контрол, и оферта от британския милиардер Ратклиф да придобие мажоритарен дял бяха подадени преди две седмици. Но надеждите за сключване на сделка до края на март изглеждат малко вероятни.

Разнобой в семейство Глейзър

Според Guardian има нерешителност между шестимата братя и сестри Глейзър, като всеки член на семейството има свои собствени намерения около продажбата на Манчестър Юнайтед. 

Въпреки преобладаващото желание на семейството да продаде клуба, сделката, договорена за края на месеца, вече е под съмнение и ще бъде отложена до края на сезона. Именно през тази седмица кандидатите очакваха, че ще има отговор от настоящите собственици на Юнайтед. В последните няколко седмици акциите на клуба бяха с доста повишена цена заради оферта от Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички