Сензация! Шефилд Юнайтед изхвърли Тотнъм от ФА Къп, „светците“ също са аут (ВИДЕО)


Сензация! Шефилд Юнайтед изхвърли Тотнъм от ФА Къп, „светците“ също са аут (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3812 0

Подвизаващият се в Чемпиъншип Шефилд Юнайтед хвърли бомбата на 1/8-финалите в турнира ФА Къп, побеждавайки с 1:0 гостуващия Тотнъм. В герой за домикините се превърна Илиман Ндиайе, който вкара скъпоценното попадение, пратило втория в класирането на второто ниво в английския футбол на ¼-финалите в надпреварата.

И двата отбора излязоха с доста промени в стартовите си състави в сравнение с последните си мачове за първенство. Очаквано хората на Антонио Конте имаха териториално превъзходство, но не успяха да го материализират. Моура нацели напречната греда в 41-ата минута. Пропуск направи и Ричарлисон, а липсата на Хари Кейн, който влезе като резерва, бе осезаема.

„Остриетата“ нанесоха своя удар в 79-ата минута. Резервата Ндиайе направи страхотен самостоятелен пробив, нахлу в пеналта и препарира Форстър – 1:0. До края Тотнъм не успя да се докопа поне до равенство и да прати мача в продължения.

Video edited on Kapwing

Тази вечер се стигна и до друга изненада. Елитният Саутхямптън загуби като домакин от по-нискоразредния Гримзби Таун с 1:2. Гаван Холохан вкара две дузпи за гостите в 45-ата и 50-ата минута. Цалета-Цар реализира почетното попадение за последния във Висшата лига в 65-ата минута.

Последният четвъртфиналист е лидерът в Чемпиъншип Бърнли, победил с 1:0 Флийтууд Таун. Успехът донесе Робъртс в 90-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички