Семейство Глейзър получи жесток ултиматум от катарските инвеститори за продажбата на Юнайтед


Семейство Глейзър получи жесток ултиматум от катарските инвеститори за продажбата на Юнайтед
Снимка: Getty Images

13220 0

Консорциумът от Катар, ръководен от шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани, е поставил ултиматум на собствениците на Манчестър Юнайтед - семейство Глейзър, след тяхната оферта през миналия месец.

Според журналиста Бен Джейкъбс от Катар не се интересуват от миноритарен дял и ще продължат с евентуалната покупка само ако получат пълния 100-процентов актив от акции, притежавани от американците. Настоящите собственици също така са отворени за инвестиции в клуба, като имат намерението да продължат да участват в неговото развитие, което обаче не устройва Хамад Ал Тани и компания.

Кандидатите за закупуване на Юнайтед

Освен катарските инвеститори, има още една оферта, която е официално потвърдена. Собственикът на INEOS и дългогодишен фен на Манчестър Юнайтед - сър Джим Ратклиф, потвърди, че е подал оферта за клуба. Най-различни източници обаче съобщават, че неговата оферта е много по-ниска от тази на катарските милиардери.

Феновете на "червените дяволи" са в очакване на нова собственост на "Олд Трафорд". Наскоро обаче стана ясно, че сделката може да се забави доста дълго време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички