"Има сделка": Собствениците на Ливърпул и Катар си стиснаха ръцете?!


"Има сделка": Собствениците на Ливърпул и Катар си стиснаха ръцете?!
Снимка: Getty Images/Guliver

15332 0

Новината, че английският гранд Ливърпул е обявен за продажба от Fenway Sports Group (FSG) разтресе световния футбол. Информацията дойде от един от най-авторитетните източници - британското издание The Athletic, а няколко дена по-късно вече има и слухове за потенциалния нов собственик на "червените".

Анализаторът на Kuwait Sport TV Адел Ал-Мишри съобщава, че от FSG вече са сключили сделка с неназована компания, базирана в Катар. Тази информация идва на фона на други слухове, че инвестиционна група в Дубай е готова да предложи 4,3 млрд. паунда за закупуването на Ливърпул.

Ако анализаторът на Kuwait Sport TV се окаже прав, то това ще означава, че инвеститорите от Дубай са закъснели. На този етап обаче няма потвърждение дали действително собствениците на Ливърпул са сключили сделка с бъдещия "стопанин" на клуба.

FSG успяха да върнат Ливърпул на победния път и да го превърнат отново в онзи успешен клуб от миналото. "Червените" стигнаха до триумф в Шампионска лига и Висшата лига, но мнозина смятат, че FSG вече не може да се конкурира със собствениците на водещите клубове в Европа, които наливат много повече средства.

Междувременно стана ясно и защо FSG реши да продаде Ливърпул (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички