"ESPN" разкри защо собствениците на Ливърпул го обявиха за продажба


"ESPN" разкри защо собствениците на Ливърпул го обявиха за продажба
Снимка: Getty Images

10373 0

Феновете на Ливърпул бяха меко казано изненадани от решението на собствениците от Fenway Sports Group да обявят клуба за продажба. Вече станаха ясни и част от подбудите на американците да прибегнат до това, според "ESPN".

Решението е било обусловено от краха на Европейската Суперлига и продажбата на Челси, пише източникът. Ливърпул беше един от иницаторите за създаването на новия европейски клубен турнир. "FSG" е собственик на мърсисайдци от 2010 година насам.

Що се отнася до продажбата на "сините" от Лондон, американските собственици вярват, че заради историята на клуба, спечелените трофеи, огромната фенска база и високата търговска стойност Ливърпул може да струва повече от платените за Челси 4,25 милиарда паунда.

Британският "The Times" пък пише, че вече има кандидат за закупуването на Ливърпул. Става дума за семейство Рикетс, които са собственици на бейзболния Чикаго Къбс. По-рано тази година те бяха кандидати и за придобиването на Челси след раздялата с Роман Абрамович.

Рикетс, чието състояние се оценява на 3,7 милиарда долара, отдавна търсят възможност да инвестират в английския футбол, като в един момент дори са разглеждали опцията да станат собственици на Тотнъм. А ето как от "FSG" обявиха, че продават Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички