Манчестър Сити е заплашен от... отнемане на титли от Висшата лига


Манчестър Сити е заплашен от... отнемане на титли от Висшата лига
Снимка: Getty Images

2669 0

Все повече информация излиза на Острова за наказанията, които очакват Манчестър Сити, ако се стигне до санкциите. Оказва се, че едно от тях е доста плашещо и може да заличи важна част от историята на "гражданите" (която е най-бляскава именно през през последните около 15 години).

Ако клубът бъде намерен за виновен, потенциалните санкции включват: отнемане на точки, преиграване на мачове (бел. ред. което изглежда да граничи с невъзможното), компенсация, отказ за регистриране на футболисти, кондиционни наказания, огромни глоби, забрани за трансфер, отнемане на титли - пише журналистът Ник Харис в Sky Sports.

Стана ясно и че разследването е започнало още през 2019 година! То обхваща периода 2009-2018 година и е установено, че "гражданите" са направили главозамайващите над 100 нарушения на правилника.

Твърди се, че въпросните нередности идват при финансовите отчети на клуба. Освен това има сериозни неточности при някои детайли, които се отнасят до заплатите в клуба (най-вече на футболистите и на хората от треньорския щаб).

Припомняме, че през 2020 година Сити бе наказан да не участва в Шампионска лига за срок от две години. Решението на УЕФА обаче бе променено след становище от Спортния арбитражен съд. Известно е обаче, че този път Манчестър Сити е без "жокера", измъкнал го от наказанието за Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички