Ливърпул разочарова служителите си, искайки помощ от държавата за заплатите им


Ливърпул разочарова служителите си, искайки помощ от държавата за заплатите им
Снимка: Getty Images/Guliver

1932 0

Служител на Ливърпул, предпочел да остане анонимен, е изразил разочарованието си от клуба. Причина за това е решението на мърсисайдци да се възползват от схемата, по която държавата компенсира по-голямата част от заплатите на своите работници. Държавният бюджет покрива 80% от заплатите на служители, но не по-високи от 2500 паунда, като всичко това е заради кризата с пандемията от коронавирус.

"Клубът нарича служителите си семейство, но аз не се чувствам член на това семейство. Защо клуб с оборот от милиони паунда използва правителствената схема за своите служители, когато други компании имат по-голяма нужда от това? Разочарован съм, струва ми се, че тази схема трябва да бъде използвана от предприятията, които се изправиха пред криза", заяви служителят, цитиран от "ВВС".

"Особено разочарованието се чувства на фона на това, че в Евртън не предприеха такава стъпка", добвя анонимният служител. Той е подкрепен от много британски журналисти и фенове в социалните мрежи. Изданието отбелязва, че за последните години Ливърпул е спечелил 167 милиона паунда. Междувременно, стана ясно, че клубът е готов да плати 90 милиона евро за футболист (подробности вижте тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички