Синдикатът на футболистите в Англия не одобрява намаляването на заплатите


Синдикатът на футболистите в Англия не одобрява намаляването на заплатите
Снимка: Getty Images/Guliver

1200 0

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) се опълчи на предложение на Висшата лига. На 3 април клубовете от елита на Англия проведоха видеоконферентна среща, от която стана ясно, че подновяването на сезона се отлага за неопределено време. Освен това Премиър лийг предлага намаляване на заплатите с 30%, като преговорите с футболистите продължават.

От PFA обаче не виждат как това би помогнало в борбата с коронавируса. Според профсъюза ще се спестят 500 млн. паунда на клубовете, но и ще се вкарат около 200 млн. паунда по-малко в държавната хазна под формата на данъци. Висшата лига обяви, че ще подкрепи Здравната каса на Острова с 20 млн., но синдикатът смята, че подпомагането трябва да бъде в далеч по-големи размери.

Премиършип се надява да намали заплатите на футболистите, за да може да запази всички служители в клубовете си на работа, вместо да бъдат съкращавани. Разбира се, Висшата лига не може да вземе еднолично решение за намаляването на заплатите. То трябва да бъде съгласувано с мениджърите и футболистите на отборите. Националният селекционер Гарет Саутгейт вече се е съгласил да намали възнаграждението си с 30%. 

Междувременно се появиха информации, че една от големите звезди на Манчестър Юнайтед е призовал съотборниците си да дарят 30% от заплатите си на болниците (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички