Рио Фърдинанд призова сезонът в Англия да бъде анулиран


Рио Фърдинанд призова сезонът в Англия да бъде анулиран
Снимка: Guliver/GettyImages

2778 0

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд смята, че сезонът в Англия трябва да бъде обявен за нулев, което означава, че тимът на Ливърпул няма да спечели първата си титла в елита от 30 години насам. Мърсисайдци водят с 25 точки пред втория Манчестър Сити и бяха само на две победи от това да триумфират с титлата в първенството преди срещите от Висшата лига да бъдат отменени заради пандемията от коронавирус.

Мачовете във всички професионални лиги в Англия бяха отменени поне до 30-ти април, като идеята е те да се доиграят през летните месеци. Според Рио Фърдинанд обаче сезонът трябва да бъде обявен за нулев, дори и това да означава, че Ливърпул няма да станат шампиони. „Мисля, че Висшата лига трябва да бъде прекратена. Просто я прекратете. Знам, че много хора ще кажат „О, Рио, говориш така, защото си играл за Манчестър Юнайтед, а Ливърпул са на път да станат шампиони“. Причината не е това, просто не виждам как тя може да бъде довършена, когато здравето на футболистите е на линия.“

„Дори и мачовете да се играят пред празни трибуни, футболистите все пак ще вземат участие. Какво, футболистите не са част от обществото ли? Ще има футболисти, които ще се разболеят от заболяването. Ще има такива, които ще се възстановят или ще се заразят от други. След това ще се разпространи навсякъде. Тъй че няма да е честно, няма да е равностойно и не е правилно да се случва“, сподели Рио Фърдинанд. 

А ето защо Фърдинанд се е скарал с Бербатов преди един от финалите в Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички