Хосеп Гуардиола категоричен: Няма да се връщам в Барселона


Хосеп Гуардиола категоричен: Няма да се връщам в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1573 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола за пореден път заяви, че няма намерение да се връща в Барселона. Испанският специалист е най-титулуваният наставник в историята на каталунците, като спечели цели 14 трофея за четирите години, които прекара на „Камп Ноу“ между 2008 и 2012.

Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка като президент на Барса, а един от водещите кандидати за нов президент на клуба – Виктор Фонт, заяви, че би искал да върне Гуардиола в Каталуния и да обедини старши треньора с аржентинската звезда на „блаугранас“ Лионел Меси.

„Казах го вече няколко пъти – периодът ми като мениджър на Барселона приключи. Мисля, че в живота трябва да правиш някои неща само веднъж. Има невероятни хора, които могат да бъдат начело на тима, например, Роналд Куман е страхотен наставник. Всичко приключи“, категоричен бе Пеп след минималния успех на Сити над Шефилд Юнайтед.

Гуардиола все още остава голям привърженик на отбора и има сезонни билети за домакинските мачове на тима. „Ще се върна да наблюдавам някой мач като фен на отбора. Много съм щастлив в Манчестър, имам желанието и страстта да постигам още успехи тук. Сега ще има избори в Барселона. Надявам се да изберат правилното ръководство, за да бъде запазен този невероятен клуб на най-високото ниво“, завърши той.

През този сезон Манчестър Сити стартира колебливо, което доведе до антирекорд в кариерата на Гуардиола (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички