Холанд не спира да бележи за Сити, но в Англия има играч с много повече голове от него


Холанд не спира да бележи за Сити, но в Англия има играч с много повече голове от него
Снимка: GettyImages

4783 0

Голямата звезда на Манчестър Сити Ерлинг Холанд просто няма спирка пред гола през настоящата кампания. Норвежецът има 28 попадения в елита на Англия, но статистическият уебсайт "OptaJoe" откри, че има футболист на Острова, който е с много повече голове от деветката на "гражданите".

Кой стои над Холанд?

Статистиката се отнася за голмайстора в топ 5 на английските лиги този сезон, като е хубаво да се спомене, че от нея са изключени отбелязаните голове от дузпи.

Футболистът на Нотс Каунти Маколи Лангстаф е далеч пред всички останали. Този сезон в Националната лига (петото ниво на футбола в Англия) той е отбелязал цели 39 гола. Ерлинг Холанд е втори с 16 попадения по-малко от него (23), а Пол Мълин, който играе за Рексъм, е само с един по-малко от нападателя на Сити.

22-годишният Холанд не спира да впечатлява с изявите си за "гражданите". Норвежецът има 37 изиграни мача във всички турнири, в които може да се похвали с умопомрачителните 42 гола и 5 асистенции. Той бързо се превърна в любимец на феновете от "Етихад" и мнозина вярват, че младокът е напът да счупи всички възможни голмайсторски рекорди на Острова.

Съвсем наскоро пък се появиха интересни кадри в мрежата на 14-годишния Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички