"Там ще бъдеш забравен"! Как Юрген Клоп убеди Върджил ван Дайк да избере Ливърпул пред Манчестър Сити


"Там ще бъдеш забравен"! Как Юрген Клоп убеди Върджил ван Дайк да избере Ливърпул пред Манчестър Сити
Снимка: GettyImages

7804 0

Освен един от най-добрите треньори в новата история на футбола, Юрген Клоп е и страхотен човек и психолог, който както резултати, носи и допълнителни ползи на своя отбор. Това сподели легендата на Ливърпул Дани Мърфи.

Голямата цел пред мърсисайдци

Бившият полузащитник направи това си изказване по повод трансферната битка, която мърсисайдци водят в опит за привличането на звездата на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. За правата на талантливия полузащитник се надяват още грандове като Реал Мадрид, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Жокерът на Ливърпул

Той сподели, че "червените" имат таен коз в ръкава, който е самият Клоп. Пред "Daily Mail" Мърфи разкри по какъв начин германският специалист е успял да привлече Върджил ван Дайк в редиците си, въпреки силното желание на Манчестър Сити да си го осигури.

"Юрген Клоп каза на Върджил ван Дайк, че ще спечели титли с Манчестър Сити, но въпреки това ще бъде забравен 10 години по-късно, докато в Ливърпул ще бъде легенда завинаги", сподели Мърфи и продължи.

"Няма да бъда изненадан, ако същият метод бъде използван и за Белингам. За разлика от Деклан Райс, той има опит с футбола в Шамионска лига, така че няма да бъде нещо съкрушително , ако Ливърпул я пропусне една година", допълни още той, разкривайки ключов фактор в полза на "червените" пред Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички