Хеттрик на Ерлинг Холанд разочарова Фулъм, след 5 гола Сити остава непобеден (ВИДЕО)


Хеттрик на Ерлинг Холанд разочарова Фулъм, след 5 гола Сити остава непобеден (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3370 0

Шампионът на Англия - Манчестър Сити победи Фулъм с 5:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. "Небесносините" постигнаха четвърта поредна победа през сезона. Попаденията отбелязаха Алварес в 31', Аке в 45+5' и Ерлин Холанд (58' и 70', 90+5' ). Тим Рийм се разписа в в 33' за 1:1.

Отборът на Марко Силва опита да се противопостави на шампиона в Англия, като показа дисциплинирана игра, но "гражданите" наказаха грешките им и показаха по-добра игра. Отново Ерлин Холанд прикова вниманието, като този път отбеляза хеттрик. За разлика от двубоя с Шефилд Юнайтед, този път не пропусна и от дузпа. Това бе първи хеттрик за нападателя от началото на сезона.

Имаше и спорен момент, който беляза двубоя. За 2:1 в полза на домакините останаха сериозни съмнения за засада на Аканджи, но в крайна сметка попадението на Аке бе зачетено.

Първо полувреме

Първите 10-ина минути от срещата преминаха сравнително спокойно, като липсваха опасности пред двете врати. Отборът на Фулъм пък стоеше много добре на терена, като липсваше очакван домакински натиск.

След 20-ата минута феновете на Сити леко недоволстваха, че техните любимци не могат да стигнат до голов шанс. Това обаче бе благодарение на много добрата постройка на техния съперник, който трудно им оставяше празно пространство.

В 27' Фодън и Алварес направиха опасна атака, но в наказателното поле бранителят на лондончани успяха да се ориентират и да изчистят топката. Малко след това двата тима бързо направиха двубоя интересен.

В 31' Ковачич успя да изведе Ерлин Холанд, който бързо видя Алварес, към когото пусна успореден пас. Световният шампион не сгреши и откри резултата - 0:1.

Video edited on Kapwing

Радостта на Сити не продължи дълго, като при последвало статично положение Фулъм изравни. Тим Рийм се оказа най-съобразителен в наказателното поле и след 2 минути и 1 секунда вкара за 1:1. В добавеното време отборът на Хосеп Гуардиола стигна до втори гол, който обаче бе доста спорен.

След корнер Аке стреля с глава, а Аканджи бе в положение на засада, като прескочи топката при ситуацията. Топката влезе в мрежата, като имаше огромни претенции, че именно Аканджи е е попречил на Лено да реагира. След ВАР обаче Майкъл Оливър зачете попадението, а протестите продължиха и след това.

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

Втората част започна огледално на първото полувреме, като в началните минути нямаше никакви опасности. Фулъм продължи да показва дисциплинираната си игра и не се отклоняваше от плана си.

В 58' обаче защитата на гостите отново се пропука. Алварес върна жеста към Холанд, като го изведе сам срещу вратаря. Нападателят нямаше как да сбърка и с левия си крак се разписа за 3:1.

Холанд обаче не се спря и в 70' се разписа от дузпа. Припомняме, че само преди седмица норвежецът изпусна от бялата точка срещу отбора на Шефилд Юнайтед. До края двубоят по-скоро се доиграваше, като Фулъм бе наясно, че много трудно може да стигне до някакво чудо.

В самия край в добавеното време Холанд отново бе нас всички, като отличното му движение в наказателното поле даде резултат и успя да се разпише за 5:1, за да оформи своя хеттрик.

Стартови състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аканджи, Аке, Родри, Ковачич, Фодън, Алварес, Доку, Холанд

Фулъм: Лено, Робинсън, Рийм, Диоп, Тете, Перейра, Рийд, Кеърни, Де-Кордова Рийд, Уилсън, Хименес

Преди двубоя

"Гражданите" започнаха сезона подобаващо, надвивайки отборите на Бърнли, Нюкасъл и Шефилд, допускайки само 1 гол в своята врата. Момчетата на Гуардиола са на втората позиция с 9 точки и при евентуална победа ще се качат отново на върха.

Амбициозният Фулъм определено се е надявал на по-добър старт. Възпитаниците на Марко Силва победиха Евертън, направиха равен с Арсенал и бяха разгромени от Брентфорд с 0:3. В момента "котиджърс" са 12-ти с актив от 4 пункта.

През изминалия сезон Сити надделя на два пъти над лондончани. И двете срещи на "Етихад" и "Крейвън Котидж" завършиха при резултат 2:1 за "гражданите". Главен арбитър на сблъсъка днес пък ще бъде Майкъл Оливър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички