"Светкавицата е тук": Жоао Кансело официално акостира в Барселона


"Светкавицата е тук": Жоао Кансело официално акостира в Барселона
Снимка: Getty Images

2673 0

Още един дългоочакван трансфер в Барселона е факт! Каталунците представиха официално бранителя Жоао Кансело от Манчестър Сити, който се присъединява на "Камп Ноу" под наем до края на сезон 2023/24.

"Светкавицата е тук"

Жоао Кансело бе един от футболистите, за които се спекулираше много през последните месеци, но ето, че най-накрая бъдещето му се изясни. Португалският национал е приел офертата на Барса и дори се е съгласил да намали заплащането си, за да заиграе за Шави в Ла Лига. Каталуцните обаче не са се разбрали със Сити за откупна клауза.

Припомняме, че през изминалия сезон се появиха информации, след които стана ясно, че Кансело не се намира в добри отношения с мениджъра на "гражданите" - Пеп Гуардиола. Именно заради това той прекара втората половина от сезон 2022/23 под наем в Байерн Мюнхен. Баварците имаха опция да откупят бранителя за 80 милиона евро, но така и не активираха клаузата.

За мнозина Кансело ще донесе нужната свежест в отбраната на Барса, както и шампионски манталитет, който да предаде на младата селекция на "блаугранас".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Барселона представи още един Жоао в последните часове на трансферния прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички