Сензационен развой на "сигурния" трансфер на Кансело в Барселона?


Сензационен развой на "сигурния" трансфер на Кансело в Барселона?
Снимка: GettyImages

2497 0

Португалският ас Жоао Кансело, за когото се смята, че е сигурен нов играч на Барселона, е получил оферта в последния момент от тим в Шампионската лига и това бави официалното обявяване на преминаването му на "Камп Ноу", информира "Кадена Сер". 

Ситуацията с Кансело 

На 28-ми август трансферен източник №1 във футбола Фабрицио Романо обяви привличането на Кансело за сигурно със своята популярна фраза "here we go". 

Привличането му трябва да е под наем за 1 година с опция за закупуване, като по този начин Барселона ще спази финансовия феърплей, наложен от Ла Лига, който е далеч по-строг от този, който УЕФА въведе преди години (бел.ред. - и някои отбори, които го "погазват", не биват наказани). 

От тогава насам обаче няма никаква информация за случващото се с Кансело. Според някои източници, забавянето идва точно от Ла Лига и Хавиер Тебас, но в последните минути излезе информация, че всъщност Кансело има още една оферта от неназован клуб. 

Две версии за забавянето на трансфера на Кансело

Другата актуална версия за забавянето е, че Барселона не може да плаща пълната заплата на играча и той трябва да намали възнаграждението си с поне 20%. 

Барселона в надпревара с времето 

Ръководството на Барселона работи неуморно в опит да "затвори" последните сделки за лятото. След като не успя да привлече някои от най-сериозните си цели, в последните седмици "блаугранас" се активизираха и сега са пред привличането както на Кансело, така и на Жоао Феликс. И двамата трябва да отидат на "Камп Ноу" под наем, като преговорите са в напреднала фаза. 

Барселона се нуждае сериозно от двамата португалци, тъй като не разполага с достатъчна дълбочина в състава с оглед на участието в три турнира на пълни обороти през тази година. След жребия в Шампионска лига, каталунците попаднаха в много лесна група и почти гарантирано ще играят и през пролетта в най-комерсиалния клубен турнир. 

Какво ще стане до края на трансферния прозорец - четете в нашата специална страница "Трансферна линия", посветена на всички сделки, трансфери и слухове в европейския футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички