Хари Кейн: Тотнъм загуби някои от ценностите от ерата на Почетино


Хари Кейн: Тотнъм загуби някои от ценностите от ерата на Почетино
Снимка: Getty Images

2230 0

Кампанията 2022/23 беше трудна за Тотнъм и за техния капитан Хари Кейн, който разкри колко сложна наистина е бил за тях.  Най-голямата загуба беше миналия уикенд с 1:6 от Нюкасъл.

"Беше трудно. Преди всеки сезон имате цели като отбор и се стремите да постигате неща. Да печелите неща и в хода на сезона имахме някои добри моменти. Постигнахме страхотни резултати, но просто не открихме онази последователност, от която се нуждаем, за да сме на най-високо ниво., каза Кейн за кампанията 2022/23 в интервю за Sky Sports.

"Беше трудно по много причини, имаше много промени и като играч се опитваш да се адаптираш и се опитваш да се справиш с тези ситуации, но не беше лесно. Ако можем да завършим този сезон по силен начин и с малко позитивизъм продължаваме през юли".

Кейн иска промени в Тотнъм

Нападателят продължи да обяснява, че промените трябва да бъдат направени извън сезона, докато той заяви, че иска отборът да се върне към върховете от ерата на Маурисио Почетино. "Има разговори, които трябва да се проведат към края на сезона. Имам чувството, че загубихме малко от ценностите в този клуб през последните няколко години. Когато си тук толкова дълго, аз съм тук от 11-годишен, разбираш какви са феновете, разбираш какъв е клубът. Ти си преживял хубави моменти с клуба, аз преживявал съм не толкова добри моменти", каза той.

"Ценностите са, че всеки иска да печели и всеки иска да вдига трофеи и в крайна сметка това е нашата цел всяка година.

Попитан конкретно дали има предвид годините на Почетино, той потвърди, че е така. "Да, мисля, че всеки път, когато имате добър момент като отбор, и мисля, че имахме три или четири наистина добри години, когато се състезавахме на самия връх, и това беше без да харчим много пари", каза той.

"Имахме наистина добра комбинация от млади и опитни играчи. Невъзможно е във футбола да щракнеш с пръсти и да се върнеш към добрите времена и да кажеш „нека се върнем към това, което беше“, защото всеки сезон и всяка ситуация са различни, но чувствам, че имаше някои ценности по това време и някаква култура, които наистина ни накараха да постигнем нещата, които направихме". Почетино обаче е все по-близо до Челси, като има едно условие да поеме клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички