Гуардиола след успеха над Арсенал: В моето съзнание те са лидери, трябва да сме търпеливи


Гуардиола след успеха над Арсенал: В моето съзнание те са лидери, трябва да сме търпеливи
Снимка: Getty Images

2327 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му "ттрябва да бъде търпелив“ и продължава да смята Арсенал за лидера във Висшата лига. Испанският треньор говори след победата на неговия тим над „артилеристите“ с 3:1, която ги качи на върха за първи път от ноември насам. Лондончани обаче могат да се завърнат на първото място, тъй като имат мач по-малко.

"На върха в класирането сме, но те имат мач по-малко. Пътят е дълъг, но да дойдем тук и да спечелим срещу този отбор... Първият път те бяха по-добри от нас. На почивката си казахме, че не можем да играем, просто се защитавахме, защото те бяха толкова добри, но ние трябва да сме по-активни“, започна Гуардиола.

Той призна, че тактическото му решение Бернардо Силва да стартира на позицията ляв бек е било грешка. "Реших да направя нещо ново и различно и беше ужасяващо. През второто полувреме играхме далеч по-добре, приличахме на себе си. Позволихме им да играят, те намираха играчите си зад гърба на нашите. След почивката комуникирахме по-добре един с друг, бяхме по-агресивни и контролирахме повече топката.

Ерлинг Холанд ни помогна много, той използва силата си, за да задържи контрола на топката. През първата част те бяха с един играч повече в полузащита, след паузата ние стояхме далеч по-добре. Бернардо е толкова важен, защото играе умно – той е играч, който стартира отляво на защитата и приключи срещата на дясното крило", каза той.

Запитан дали смята, че Сити имат вече предимство в битката за титлата, испанецът подчерта, че все още има доста мачове до края. "Има много мачове до края. В моето съзнание те са лидери. Много неща ще се случат, няма да спечелим всичките си срещи. Просто трябва да бъдем търпеливи“, заключи треньорът. А ето каква лоша серия срещу Сити продължи Арсенал със загубата снощи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички