Дежа вю: Манчестър Сити спаси на голлинията, но последва нетрадиционна дузпа (ВИДЕО)


Дежа вю: Манчестър Сити спаси на голлинията, но последва нетрадиционна дузпа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2891 0

Най-сетне дойде време за първия дуел между основните претенденти за шампионската титла през този сезон в Англия - лидера във временното класиране Арсенал и актуалния шампион Манчестър Сити. Както е известно, първият мач между тях бе отложен.

Големите очаквания за шоу между Микел Артета, Пеп Гуардиола и техните футболисти определено се затвърдиха през първото полувреме от двубоя. На почивката резултатът бе 1:1, но стойностните атаки и положения се редуваха и пред двете врати.

Двубоят бе изключително динамичен, а първият гол го "отвори" още повече. Първото попадение падна, след като Томиясу направи кошмарна грешка при връщане назад към Рамсдейл. Топката се озова в Де Бройне, който с едно докосване майсторски завърши.

"Артилеристите" все пак успяха заслужено да изравнят. Начинът, по който това се случи обаче, породи дискусии на Острова. Попадението дойде от дузпа, реализирана от Букайо Сака. Тя обаче бе отсъдена за нарушение, което често в Англия не е маркирано като дузпа (но се отсъжда навсякъде другаде по терена).

Нкетия бе изведен на добра позиция и прати топката покрай излезлия Едерсон. Той не успя да спаси, но помете нападателя на "топчиите". Топката продължи своето движение и бе изчистена на голлинията от Аке (което напомни епизода между Сити и Ливърпул, когато мърсисайдци бяха лишени от гол в ключов за титлата мач).

В крайна сметка впоследствие съдията върна ситуацията и отсъди 11-метров наказателен удар. Той обаче не показа втори жълт картон на Едерсон, с което Сити щеше да остане и с човек по-малко. Вижте ситуацията чрез видеото по-долу в материала. Следете всичко за шампионското дерби Арсенал - Манчестър Сити (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички