Ще успее ли? Арсенал иска да спре много лош рекорд срещу Манчестър Сити


Ще успее ли? Арсенал иска да спре много лош рекорд срещу Манчестър Сити
Снимка: GettyImages

3080 0

Арсенал ще опита да спре лоша серия срещу Манчестър Сити, когато двата тима се срещнат един срещу друг на „Емирейтс“ в сряда вечерта. „Артилеристите“ водят колоната в Англия, но техните шансове за титла понамялаха последните седмици.

След като бяха победени от борещия се за изпадане – Евертън, с 0:1, то отборът на Микел Артета направи равен – 1:1, срещу Брентфорд в събота. Ман Сити не успя да накаже грешната стъпка на Арсенал с „карамелите“, губейки от Тотнъм, но след това не повториха втори път своята грешка.

„Гражданите“ победиха с 3:1 Астън Вила в събота, благодарение на голове на Родри, Илкай Гюндоган и Риад Марез. Сега отборът на Хосеп Гуардиола е на две точки зад съперника си в сряда, но лондончани имат мач по-малко.

Двата отбора се срещнаха на „Етихад“ за ФА Къп преди месец, когато Ман Сити победи с 1:0, но те още не са се срещали в първенството. Арсенал е загубил всичките си последни десет мача в лигата от Ман Сити, което е най-лошата серия на отбора срещу този опонент. „Артилеристите“ ще опитат да избегнат 11-о поражение, което ще изкачи Сити на върха.

Арсенал също така е загубил последните си шест домакинства срещу Ман Сити, който сега има шанс да стане първият отбор, побеждавайки седем поредни пъти този си съперник като гост. До този момент през сезона обаче „топчиите“ са един от двата отбора, който няма поражение у дома – другият е Нюкасъл Юнайтед. А за кой се бори Арсенал с Барселона, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички