Гуардиола разкри кога очаква Фернандиньо да се завърне в игра за Манчестър Сити


Гуардиола разкри кога очаква Фернандиньо да се завърне в игра за Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

997 0

Пеп Гуардиола очаква Фернандиньо да се завърне за Манчестър Сити след по-малко от месец, след като скенерът разкри, че травмата на крака му не е толкова тежка. Очакваше се първоначално бразилският полузащитник да пропусне между 4-6 седмици, след като трябваше да напусне принудително терена при победата над Порто с 3:1 в Шампионската лига в сряда.

„Един лидер може да бъде както на терена, така и извън него“, сподели испанецът, когато бе запитан относно това дали Сити разполагат с достатъчно лидери, които да се справят с липсата на Фернандиньо. „С изключение на 90 минути, ние прекарваме много време заедно. Той може да помогне по различни начини. Контузията е тежка, но вчера резултатите изглежда малко по-оптимистични, така че той вероятно ще се върне в игра след по-малко от месец, а не шест седмици, така че това е добре за нас“.

„Гражданите“ бяха ударени от контузии на влиятелни футболисти през този сезон, но Гуардиола отказа да потвърди дали Кевин Де Бройне или дефанзивното дуо Аймерик Лапорт и Нейтън Аке ще се завърнат за визитата на Уест Хем в събота. Говорейки на пресконференцията си в петък, испанецът заяви: „Да, някои от тях ще бъдат въвлечени, други – не. Ще разберете утре“.

Габриел Жезус и Бенжамен Менди със сигурност пропускат пътуването до Лондон. Три дни след мача с Уест Хем, Сити гостуват на Марсилия в Шампионската лига, а впоследствие следва и визита на Шефилд Юнайтед четири дни по-късно. Гуардиола е на мнение, че клубовете, които не играят в Европа ще имат „огромно предимство“ и вярва, че избягването на контузии ще бъде важно, ако тимът иска да спечели трета шампионска титла под негово ръководство.

„Когато разполагаш с по-голямата част от състава ти, имаш повече шансове да печелиш двубои. Ние правим всичко необходимо, но е трудно. Те искат да създадат нови надпревари, но да има само 2-3 седмици почивка. Това е безумната ситуация за играчите“, сподели той, говорейки за появилите се в медиите информации за Европейска Висша лига, подкрепена от водещите европейски клубове.

Гуардиола смята, че този сезон Висшата лига ще се върне към „нормалността“, след като Ливърпул и Сити доминираха на домашната сцена в последните три сезона. „Мисля, че преди да дойда тук, историята на Висшата лига говори сама за себе си. Това е най-отворена лига в света, много отбори могат да я спечелят. Последните два сезона, два отбора доминираха първенството с огромна разлика пред останалите –това беше изключително, но сега нормалността ще се върне през тази кампания“.

Астън Вила има възможността да дръпне с две точки на върха в класирането при победа над Лийдс в петък вечер и Гуардиола е съгласен, че липсата на фенове по стадионите може би има роля за някои от изненадващите резултати. „Феновете помагат на играчите да бъдат там. Това е. Трябва да изчакаме малко повече. Всеки отбор с фенове, без фенове – ние предпочитаме да играем у дома“, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички