Порто поизмъчи Манчестър Сити, но "гражданите" все пак се поздравиха с успех


Порто поизмъчи Манчестър Сити, но "гражданите" все пак се поздравиха с успех
Снимка: Gulliver/GettyImages

1298 0

Отборът на Манчестър Сити тръгна с успех при тазгодишното си участие в Шампионската лига. "Гражданите" спечелиха домакинството си на Порто с 3:1 в мач от група C на турнира. Серхио Агуеро от дузпа, Илкай Гюндоган и Феран Торес бяха точни за тима на Пеп Гуардиола, докато за гостите се разписа Луис Диас.

Противно на очакванията отборът на Порто беше първият, който стигна до гол в мача. В 17-тата минута Манчестър Сити сбърка при изнасянето на топката, при което кълбото попадна в краката на Луис Диас, който с феноменален индивидуален пробив мина покрай цялата отбрана на "гражданите" и вкара за 0:1! Футболистите на Пеп Гуардиола обаче бързо се съвзеха и в 21-вата минута получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Серхио Агуеро и бе точен за 1:1!

В 65-тата минута Манчестър Сити стигна до пълния обрат в срещата. Илкай Гюндоган застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар и със страхотен шут я прати за втори път във вратата на Порто - 2:1! В 68-мата минута Пеп Гуардиола пусна в игра Фил Фоудън и Феран Торес. Именно двамата комбинираха за третото попадение за Сити в мача в 73-тата минута. Младият англичанин изведе Торес в наказателното поле, който финтира бранител и прати топката в мрежата на "драконите" за 3:1!

Така Манчестър Сити оглавява група C след първите мачове, като има актив от 3 точки. Порто съответно е на последното място без спечелена точка. Другата седмица за "гражданите" предстои гостуване на Олимпик Марсилия, докато португалците са домакини на Олимпиакос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички