Невиждано: Топ грандовете в Европа преговарят с ФИФА за уникален турнир, който може да измести Шампионска лига


Невиждано: Топ грандовете в Европа преговарят с ФИФА за уникален турнир, който може да измести Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1471 0

Британското издание Sky Sports взриви футболния свят, след като разкри, че се водят напреднали преговори за турнир под егидата на ФИФА, който може да стартира съвсем скоро - още през 2022 година. На него ще бъдат поканени само най-добрите европейски грандове. Изданието посочва, че името му ще е Европейска Висша лига, но на места идеята е срещана и под имета Европейска Суперлига.

Sky Sports посочва, че Ливърпул и Манчестър Юнайтед са водещите фигури в преговорите от Англия, като освен тях желание за участие за изявили и Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Тотнъм. Турнирът е подкрепен с 6 милиарда долара финансов пакет.

Над дузина тимове от Англия, Франция, Германия, Италия и Испания се в преговорите за това да станат откриващи членове. Сред тях са най-големите грандове в споменатите страни. Идеята е турнирът да е от 18 отбора, а мачовете да се играят по време на редовния сезон. 

Най-високо класираните отбори ще играят в квалификационна фаза, а накрая победителят ще прибере голяма финансова награда. Броят на отборите от Англия, които ще могат да участват, е 5. Има смели прогнози, че дори този турнир може да узурпира най-престижния европейски клубен турнир в момента - Шампионска лига.

А какви бяха силните думи на Христо Стоичков, след като му бе оказана огромната чест от France Football?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички