Гуардиола отсече: Агуеро трябва да заслужи нов договор със Сити


Гуардиола отсече: Агуеро трябва да заслужи нов договор със Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

979 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че Серхио Агуеро все още може да има важна роля в тима, но първо трябва да докаже, че заслужава нов договор.

"Серхио трябва да покаже, както и всеки един от нас, че заслужава да остане в отбора. Нужно е да играе добре, да вкарва голове и да печелим мачове и след това клубът и аз ще преценим. Но ако той играе на обичайното си ниво, няма съмнение, че ще остане тук, докато той реши, защото е уникален", каза Гуардиола.

Агуеро спечели четири титли във Висшата лига и много други национални трофеи, откакто пристигна в Сити от Атлетико Мадрид през 2011 г. Гуардиола е изненадващо щастлив, че 32-годишният футболист, който вкара 16 гола в 24 мача от първенството през миналия сезон, се завръща от контузия. Откакто Гуардиола пое тима през 2016 г. Сити спечели 78,6% от мачовете във Висшата лига без Агуеро и 71,9 с него, като отборът вкарва по 2,7 гола на мач, когато аржентинецът отсъства, в сравнение с 2,4 с него. А Барселона вече няма надежда - Меси ще премине в Манчестър Сити през следващото лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички