Гуардиола: Поздравления за Ливърпул, заслужено ликуват с титлата


Гуардиола: Поздравления за Ливърпул, заслужено ликуват с титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

1228 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола поздрави Ливърпул и колегата си Юрген Клоп за спечелената първа титла от 30 години насам. Той посочи, че ранните грешки стъпки на тима му са довели до огромната разлика между двата тима във Висшата лига. Нуждаейки се от победа, за да запазят илюзорни шансове за защита на трофея от миналата година, Гуардиола и компания отстъпиха на Челси с 1:2 снощи, независимо от чудесния пряк свободен удар на Кевин Де Бройне.

"Поздравления за феновете на Ливърпул, мениджъра, играчите. Напълно заслужено те ликуват с титлата. През този сезон загубихме точки в началото – някои несправедливо, други заради грешки, подобни на днешния двубой. Трябва да бъдем по-постоянни. Преди два сезона водехме с 25 точки пред Ливърпул и през следващия сезон те се възстановиха. Сега ние трябва да го направим“, каза 49-годишният специалист.

Кристиан Пулишич изведе Челси напред и тимът му спечели след точно изпълнена дузпа от страна на Вилиан, след като Фернандиньо бе изгонен за игра с ръка на голлинията. "Не е лесно да атакуваш Челси при тяхната физическа мощ. За съжаление, допуснахме грешки и срещу това качество нещата стават по-трудни. Играхме до последния съдийски сигнал с голям характер", посочи испанският наставник.

Той добави, че е горд от тима си, който ще приеме новия шампион на Висшата лига на 2 юли, и обеща да се поучи от грешките. "Спечелихме осем от последните десет турнира, в които участвахме. Това никога не се е случвало в тази страна. Не може да печелиш непрекъснато. Трябва да си направиш равносметка, да си здраво стъпил на земята и да признаеш, че съперникът е бил по-добър. Трябва да се поучим от това и да избегнем подобна ситуация догодина“, завърши Гуардиола. А кои 7 рекорда в Англия Ливърпул все още може да подобри - вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички